Praktikanter

NW Production tar emot flera praktikanter varje år från utbildningar inom branschen för att ge dem en inblick i hur vi arbetar och därmed förhoppningsvis kunna bidra med kunskap, guidning och vägledning. Vi ser det som ett ansvarstagande att ge studenter en bra start och stomme inför det nya arbetslivet.  Vi får alltid tillbaka mycket tankar och idéer från våra praktikanter som vi sedan kan ta med oss i vårt arbete att bli bättre.

RICHARD GREYLING

Under hösten 2014 tillbringade jag sju veckor som LiA-praktikant hos NW Production. Jag är studerande på Service Manager - for future tourism YH-utbildning, Malmö Stad och går sista året.
Med Ledarskap-, Projektledning-, Tourist Management- och Marknadsföringskurser redan avklarade var det ett perfekt tillfälle för mig att tillämpa mina teoretiska kunskaper i praktiken. Teamet på NW Production var underbart och jag fick vara delaktig i planeringen och genomförandet av olika event såsom konferens, teambuilding och Industrinatten. Jag lärde mig också mer om reseplanering och reseproduktion och fick chansen att planera och sammanställa ett antal resor som möjligtvis skulle kunna användas i framtiden.
Det som jag uppskattade väldigt mycket var balansen mellan det ansvaret jag fick att arbeta självständigt och stödet som alltid fanns när jag behövde det. Atmosfären på kontoret var alltid välkomnande i en glad och positiv miljö. Nivån och tempot på NW Production är alltid hög och därför tyckte jag om erfarenheten och utmaningen hos dem. Jag är tacksam för möjligheten jag fick att ha min LiA på NW Production och för de kunskaper jag fick under min tid där och kan definitivt rekommendera NW Production som LiA-plats.

Lina Olsson

Under hösten 2011 gjorde jag min Trainee på NW Production - ett företag som aktivt tar sin roll i det sociala ansvarstagandet, något som ständigt genomsyrar företaget.
Detta var en stark anledning för mig att söka trainee hos just NW Production, och de gjorde mig inte besvikna. Med sin gedigna kunskap om branschen och vana av att ha praktikanter så fick jag vara involverad i allt från det lilla till det stora. Kundmöten, spåna idéer eller genomföra evenemang, ständigt var det pågående projekt!
För mig så är NW Production ett engagerat företag som ser helheten och hela tiden vill leverera det där lilla extra, ett motto som jag tar med mig tillbaka till skolan nu när min trainee period är tillända.
Tack Nina, Cecilia och Therese för 7 härlig lärorika veckor!

Malin Wihlborg

Under 2008-2010 gick jag KYutbildningen med inrikning turism för Turismutbildarna Syd. En tredjedel av den utbildningen var praktisk, i form av LIA (Lärande i Arbete). Under utbildningsåren hade vi 4 LIAperioder på olika företag som arbetar med turism- och besöksnäring och det var under min fjärde LIAperiod som jag hade turen att komma i kontakt med NW Productions. Nina, Cecilia och resten av gänget gav mig den mest givande och lärorika perioden under utbildningen. De välkomnade mig med öppna armar och det var bara jag själv som satte stopp för lärandet. Jag fick tal del av produktionen av events och företagsresor, vara med på kundmöten, hjälpa till att jobba med statistik  och mycket mer. Jag kan absolut rekommendera alla som är ute efter en karriär i resebranchen en praktik-, LIA-, eller traineeperiod hos NW Productions.

Idag jobbar jag på Park Inn by Radisson i Malmö.

Therése Wallin

Jag gick på Turismutbildarna Syd.

Jag tillbringade några veckor år 2008 som praktikant på NW Production och trivdes toppenbra. Fick eget ansvar med hotellbokningar, koordinera resa och transfer för ett företag och var även involverad i ett kundevent. Detta förberedde mig väl inför mitt nuvarande jobb som är på St Jörgen Park Resort där jag har många konferenser i luften samtidigt. Jag skulle absolut rekommendera NW Production som praktikplats!

Kajsa Ackerman

Våren 2011 tog jag examen från min 2-åriga yrkeskvalificerade (KY) utbildning, Service Manager -for future tourism. I vår utbildning har vi fyra praktikperioder, en varje termin, och jag fick möjligheten att spendera 2 av dessa perioder på NW Production.
 
Att vara praktikant på NW så får man en verklig chans till att utvecklas och få med sig goda erfarenheter för framtiden. De är duktiga på att planera och organisera ens praktikperiod, som oftast består av ett huvudprojekt och sedan flera olika små uppgifter. Genom att börja med att tillsammans prata om vad man kommer att göra under perioden kan alla känna sig trygga med att båda parter är nöjda i slutet, och att allas mål uppfylls. Genom att få följa med och ta del av vardagen i företaget får man en god chans till att förstå hur NW och branschen fungerar. 

Under mina två perioder på NW fick jag bland annat; hjälpa till att organisera och genomföra en konferensresa på 4 dagar för 20 personer till Italienska alperna. Jag fick även åka till EIBTM-mässan i Barcelona, där företag och destinationer från hela världen möts upp för att sälja in sina produkter för konferensgrupper. Under sista perioden arbetade jag framför allt med att hjälpa till med olika uppgifter för en kongress för 400 personer i Malmö där bland annat anmälningar, boende, underhållning och sponsorer skulle koordineras. Jag fick även här möjligheten till att medverka under genomförandet av kongressen då jag hade ett antal egna ansvarsområden. NW låter en vara med och arbeta med riktiga arbetsuppgifter och engagerar en i många olika intressanta projekt.

Jag kan inte säga annat än att jag är mycket tacksam för den tid som jag har fått spendera på NW Production. Detta är ett företag som verkligen kan se nyttan med att arbeta med praktikanter, och som är redo på att både ge och ta för gemensam framgång.

Efter min examen valde jag att fortsätta att studera en termin i en kurs om CSR (Corporate Social Responsibility) i Buenos Aires, Argentina. Ämnet CSR är något som växer sig allt starkare inom näringlivet och för mig som nyexaminerad manager kunde jag inte tänka mig något intressantare än att lära mig mer om varför det är bra för företag att ta ett större ansvar i samhället än vad de redan måste.