Budapest

Budapest är ett perfekt resmål för dig som vill koppla av med förstklassigt spa i en vacker atmosfär och uppleva det ungerska köket. Ungerns huvudstad består av stadshalvorna Buda och Pest, väster respektive öster om floden Donau. 1872 slogs Buda, Pest och Óbuda samman till en enda stad, innan dess var de tre skilda städer.

Budapest är otroligt stort för ett så litet land som Ungern, men det är nog en av Europas vackraste och livligaste huvudstäder. På Pest-sidan ser man breda avenyer, parker och kaféer sida vid sida, och vid Donau ligger det mäktiga parlamentet med sin enorma kupol som är dekorerad med mer än 40 kg guld invändigt. På andra sidan ligger det lite mer bergiga Buda med mosaikprydda kyrktak, vindlande gränder och slott.

Budapest är hälso- och termalbadens mecka och är ett måste att besöka när man kommer hit! Oavsett om det är traditionen och atmosfären hos den ungerska badkulturen, de hälsobringande effekterna eller bara lyxig avkoppling du är ute efter, så ligger Budapest i toppskiktet på samtliga val.
Spaanläggningarna har stora utbud på spabehandlingar inom skönhet, hälsa och relax i form av tex vattenterapier, thaimassage, Kneipterapi, fysioterapi och annan avkoppling. Szécsény, Gellertbadet, Királybadet är bara några av de bad som finns att besöka.

Enbart 1 timmas bussfärd från Budapest, mot staden Eger, så finns det härliga vingårdar att besöka. I Ungern, precis som i hela Östeuropa, har man ett inlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar. Höstarna är ofta långa, soliga och svala vilket ger goda förutsättningar för druvornas mognad. Eller varför inte en utflykt till Balaton sjön i söder, som är en underbar oas i Ungerns västra del och har kallats "nationens lekplats". Och det förstår man mycket väl, när man väl har besökt denna 600 kvadratkilometer stora sjön, som ligger cirka 100 kilometer från Budapest.

I Hévíz finns allt, vad en resande kan begära av hotell, nöjen och små stränder!