Dublin

Stämningen i Dublin är irländskt avslappnad, här dricker man god öl, upplever den enastående naturen och njuter av härlig stämning.
Whiskey- och öl provningarna här är något utöver det vanliga.
Med både Old Jamesons destilleri, som är ett av världens äldsta, samt världskändisen Guinness bryggeri, som fortfarande håller till i sina original lokaler från år 1759, så kan vi utlova en otroligt intressant smakrunda i historiens anda.
Dublin är något så ovanligt som en intim miljonstad där alla tycks känna varandra.

Bortsett från några moderna höghus har Dublin lyckats behålla sin gamla charm, mycket tack vare den georgianska arkitekturen från 1700-talet och tidigt 1800-tal.
Staden har kallats för en musikalisk och litterär metropol i Europa och med sina teatrar, festivaler, konstgallerior, klubbar och inte minst det sjudande publivet är det en självklarhet att Dublin tydligt präglas av sin kultur. En av 1900-talets största författare, James Joyce, kom härifrån och uppges vara stadens stolthet.



Temple Bar är ett turistmecka med flödande irländsk musik från var och varannan pub, men ändå trevlig stadsdel för shopping, fika och sightseeing. Här ligger bland annat U2:s hotell The Clarence och Irish Film Institute, med regelbundna evenemang. Framför allt under helgerna spelas det musik på de flesta av Dublins pubar, från rock till irländsk folkmusik. Nattlivet är stort, vilket kan bero på att Dublin är en av de mest ungdomstäta städerna i Europa. Omkring hälften av invånarna i staden är under 25 år.

Dublin är staden för er som vill vistas i en avslappnad miljö som är blandat med historia och upplevelser.