Köpenhamn

Välkomman till en nyskapande, avslappnad atmosfär som genomsyrar staden Köpenhamn. Denna kungliga huvudstad i Danmark, är med sina över 1,8 miljoner invånare boende i Stora Köpenhamns området en av Europas äldsta och mest intressanta huvudstäder. Placeringen, i en av de mest dynamiska regionerna i norra Europa – Öresundsregionen – gör att ett besök här alltid blir spännande. Köpenhamn har ett stort smörgåsbord av sevärdheter och aktiviteter.

Är du ute efter en smakbit, smörrebröd eller en gourmet-middag? Oroa dig inte – här hittar man en stor variation av restauranger som kommer att tillfredställa alla ens behov. För att döma från antalet stjärnor som Michelin guiden har tilldelat stadens restauranger, är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Teatrar, museer, konstgallerier och musikalunderhållningar är andra attraktioner som finns för att göra ens vistelse i Köpenhamn minnesvärd.

Närheten för oss till Köpenhamn gör ju att man kan få ut så mycket mer av sin vistelse i denna charmiga stad!

Köpenhamn är inte bara den världsberömda Lilla Havsfrun, Tivoli, vaktbytet utanför det kungliga palatset eller det charmiga Nyhavn med alla sin mysiga ölkaféer, utan Köpenhamn har en otrolig arkitektur som visas genom Operahuset, Diamanten och det nya Skuespilhuet. Om man vill gå till två av de bättre konstmuseerna i Europa, så ska man besöka Glyptoteket och Louisiana.

Om man är ute efter en annorlunda utekväll, så har Absolut Icebar öppnat ännu en frusen bar i Köpenhamn! Köpenhamns coolaste bar, där hela stället är is och det är en fast temperatur på minus 5 grader i lokalen. Absolut Icebar ligger i livsstilshotellet; Hotel Twentyseven vid Rådhusplatsen och är gjord på 40 ton kristallklar is från Torne Älv. Allt från väggar till dricksglas är gjord av is. Man får handskar och varma kappor med pälskrage vid ingången så att man ska hålla sig varm i de 45 minuter man är där och får sig en god drink!