Norefjell – Norge

Norefjell är Oslos närmaste högfjäll och kom på världskartan då Oslo arrangerade de Olympiska spelen vintern 1952. Men i generationer före detta har Norefjell dragit till sig mycket turister. Norefjell har ett av de största och modernaste alpinbackarna i Nordeuropa och ligger endast 1,5 timme från Oslo.

Det finns 120 km längdskidspår och möjligheter för att kunna gå på tur med längdskidor upp till 1.460 meters höjd. Norefjells skidanläggning erbjuder utförs- och telemarksåkning för alla, från nybörjare till avancerade skidåkare. Snöförhållandena är normalt mycket goda från december till april, och anläggningen har även utmärkt konstsnöutrustning. Den längsta pisten är hela 6 km lång.

Njut av tidig morgonåkning i välpreparerade backar eller kvällsåkning som erbjuds ett par kvällar i veckan. På Norefjell har du alla möjligheter till varierad skidåkning – här finns 13 liftar och 26 nedfarter i olika svårighetsgrader, från mycket lätta gröna backar till svåra svarta, i en längd av totalt 25 kilometer.

Förutom skidåkning, så kan man också aktivera sig med bland annat hundspannsturer, SPA och behandlingar, kiting och skidsegling. Det finns härliga afterski barer, bistro med fantastisk terrass och utsikt, pubar och finare restauranger. Något för alla!