NW PRODUCTION TIPSAR OM

AKTIVITETER

Här tipsar vi och inspirerar om aktiviteter, underhållning, talare, workshops och teambuilding i närområdet eller ute i världen. Det är tips som vi tycker extra mycket om, som är klassiker men också några nya. Många har vi haft på uppdrag och en del är rekommendationer. För att ta del av fler tips och idéer kontakta oss gärna.

Digital Konferens i VR

FÖRSTÄRK MÄNSKLIGA MÖTEN MED VIRTUAL REALITY
Vi hjälper dig att skapa möten, konferenser och andra event i VR. Genom gemensam projektplanering och grundligt utbildningsmaterial hjälper vi er att omsätta VR i värdefulla applikationer och kreativa aktiviteter, hela vägen från idé till utförande.

Virtuell reality flyttar den digitala (virtuella) världen från platta skärmar till någonting som vi människor är gjorda för –livliga världar i tre dimensioner. När ni tar på er ett VR-headset omsluts ni av en virtuell värld där ni kan ha meningsfulla konversationer och effektfulla presentationer, oavsett antal deltagare.

Tack vare tekniken i ett VR-headset upplevs den virtuella världen som väldigt verklighetstrogen, samtidigt som den öppnar upp för oändliga möjligheter. Allt är möjligt och ni kan förflytta er till månen och arrangera er konferens där eller varför inte på stranden i något varmt land? 

Mänsklig interaktion – Verklighet
Tekniken är anpassad till er och följer era rörelser, så att ni kan interagera och kommunicera med människor på ett naturligt sätt.

Skapa din egen avatar
Skapa din egna karaktär på ett enkelt och kreativt sätt. Överraska dina kollegor genom att låta din avtar få välja en ny frisyr, skaffa glasögon eller varför inte prova på en ny klädstil?

Digital Underhållning
VIRTUALLY MAGIC MED JACOB SCHENSTRÖM

En interaktiv magishow hemma hos er!
Följ med hem till flerfaldiga svenska & nordiska mästaren Jacob Schenström och ta del av magin på riktigt nära håll, men på ett säkert avstånd bakom er skärm! Ni får vara med och trolla hemma i interaktiva trick, blandat med visuella effekter och tankeläsning. Magin kan till och med bli starkare på distans!

Innan showen tar ni fram 16 kort + de 4 essen, papper & penna samt om ni har, 1 tärning. Under showen så har ni video på men mikrofonen avstängd. Jacob kommer att behöva hjälp under showen och får ni höra ert namn så sätter ni bara på mikrofonen. Showen är ca 35 min lång men kan anpassas i längd och göras både längre och kortare. Ett alternativt upplägg är trolleriskola där Jacob också pratar om trolleriets psykologi

Digital teambuilding – The challenge

ETT DIGITALT ESCAPE ROOM
The Challenge är en digital teambuildingövning för er som vill ha någonting att bita i.
Likt ett escape room är detta en tidsbegränsad utmaning till brädden fylld av kluringar.
Bered er att sätta er kunskap på prov – och att ha riktigt kul längs vägen.

The Challenge är en tävling; den person eller det team som tar sig igenom den först vinner!
Det här är en kamp med hedern som insats och ens intellekt (eller kunskapsbank för kuriosa om företaget) som vapen. Längs vägen agerar vi kommentatorer och lyfter fram hur det går för de olika tävlande. Ofta sitter vi med på videolänk som en ”livlina” och kan ge ledtrådar till personer som har fastnat länge på en nivå. Vi vill att alla är med och känner att de gör framsteg.

The Challenge går att anpassa med bransch- & eller företagsrelaterade frågor.
Istället för en massproducerad lösning kan vi ta fram specifika pussel och utmaningar som passar just ert företags verksamhet och önskemål.

 

Digital Teambuilding
SKAPA MUSIK MED FLÖJTER & BJÄLLROR

Vi skickar i förväg ut ett instrument till var och en av deltagarna. Instrumenten får sedan deltagarna behålla. Instrumenten kan t.ex. vara blockflöjt, munspel, kazoo, bjällror, ägg, tamburin mm… Instrumenten varierar beroende på vilken låt vi skall spela tillsammans. Med instrumenten följer en enkel spelanvisning samt instruktioner för att ansluta till mötet. Vid själva aktiviteten ansluter alla till mötet på sin dator/laptop. Vår instruktör leder er live genom eventet. Det börjar med en introduktion och en presentation av de olika instrumenten. Ingen behöver spela själv. Men vi kommer göra lite olika övningar tillsammans där vissa grupper har mikrofonen på närde andra är mutade.

När alla har fått ”låta” med sina instrument kommer vi spela igenom de olika stämmorna med avstängda mikrofoner. Vår instruktör leder övningen med bakgrundsmusik och visuella instruktioner. När alla kan sin uppgift i orkestern kommer vi sätta på alla våra mikrofoner och prova spela tillsammans. Det kommer bli kaos, men också en upplevelse att skratta åt. När vi har konstaterat att detta inte alls fungerar så uppmanar vi deltagarna att stänga av sina mikrofoner igen. Nu är det dags att starta inspelningen. Vi gör nu om föregående steg. Deltagarna hör då bakgrundsmusiken från oss i sina hörlurar och får visuella instruktioner på skärmen som visar hur de skall spela. Direkt efter inspelningen går vi igenom hur man gör för att skicka in sin film till oss. Det tar bara några minuter. När vi har fått filmer från alla påbörjar vi redigeringen som ni sedan får ta del av.

Deltagarna får en känsla för att ”det jag gjorde hemma med mitt instrument kanske inte var så märkvärdigt.  Men när man sätter ihop alla delar från mig och mina kollegor blir det magiskt.

grupputveckling med hjälp av får

Söker du en annorlunda och effektiv form av grupputveckling?
Varför inte prova på fårvallning i kombination med konferensen eller som en halvdags aktivitet.
Fårvallning som grupputvecklingsmetod ställer höga krav på kommunikativ skicklighet, strategisk planering och problemlösningsförmåga. På ett par sekunder gör får en bedömning av eventuella svagheter i gruppen – och utnyttjar dem. Fårvallning är ett verktyg för att effektivt utvärdera gruppers och individers utvecklingspotential

 

Workshop och föreläsning med Emma Igelström

Lyckliga medarbetare för mer lönsamma organisationer
Vad är lycka? Hur blir man lyckligare?

Vi är övertygade om att medarbetare som upplever att de mår bra och är lyckliga är mer kreativa och produktiva. Forskning visar att kreativitet och produktivitet leder till ökad lönsamhet. Hur åstadkommer man då det?
Tillsammans med Emma Igelström och Maria Spetz erbjuder vi ett skräddarsytt paket utifrån era önskemål som exempelvis kan innehålla:

  • Inspirationsföreläsning
  • Fysisk träning på alla nivåer
  • Mental träning
  • Workshop – Hälsa i 3D, sätt mål för kropp, knopp och hjärta
  • Workshop – Nå din fulla potential

Annorlunda bilrace i Berlin

Testa på en annorlunda och rolig bilaktivitet i hjärtat av Berlin. Aktiviteten startar i ett trendigt gammalt hippieområde där gruppen får instruktioner och testköra dessa fantastiska små bilar. Ni kommer att köra en och en och bilen påminner om en Go Cart och är väldigt enkel att köra och passar för alla som gillar fart och fläkt. Ett annorlunda och kul sätt att uppleva Berlin på.

Teambulding med musik

Under ett par timmar får ni lära er att spela var sitt blåsinstrument och tillsammans med era arbetskamrater bygger ni ihop en väl fungerande blåsorkester. Ni lär er att spela saxofon, klarinett, trumpet och trombon.

Till att börja med kanske ni tror att det är omöjligt om ni inte är musiker, men efter bara några minuter kommer ni garanterat att kunna spela en blues. Bara våga prova!

Filminspelning i Riga

En fantastisk rolig aktivitet och teambuilding där alla deltagare tillsammans ska skapa en film. Aktiviteten startar med att ni får träffa filmteamet som berättar om upplägget av filmen, som är ett manus som handlar om det gamla Riga under krigstiden.  Alla blir tilldelade olika roller och får hämta kläder som passar bra in i karaktärerna. Aktiviteten är garanterat ett minne för livet och det bästa är att ni får med er filmen hem.

Klura på kontoret eller i Malmö eller på konferenshotellet?

Under mitten av 1940-talet fick svenska säkerhetspolisen in ett mystiskt ärende. En omtyckt hyresvärd hade försvunnit och efter undersökningar väcktes misstankarna mot en av hans hyresgäster. Polisen började närma sig svaret på vilken hemlighet som doldes, men av oklar anledning avled mannen hastigt och plötsligt. Utredningen hade stagnerat helt om det inte vore för  …
För att lösa gåtan behöver SÄPO nu er hjälp…….

Stomp up front

levererar en rytmisk och energifylld erfarenhet som är lämplig för konferenser, företagsevenemang, teambuilding, utbildningar och workshops. Alla aktiviteter är baserade på den populära slagverksdisciplinen som kallas stomp. Stompledaren delar upp gruppen i olika team som sedan tillsammans kommer kunna spela på och med  udda varianter av slagverks såsom hinkar, kvastar, burkar, pinnar och andra föremål!

Isbrytare, Kungskrabba, Snöhotellet

Snön faller vanligtvis i november i de norra delarna av Finland och smälter i början av maj. I inlandet i södra och mellersta Finland faller snön oftast först i början av december och smälter bort i slutet av mars eller i april. Här finns det mängder med möjligheter att kombinera er resa eller konferens med snöaktiviteter. Våra favoriter är bland annat Ice Breaker tur där det finns möjlighet att bada mitt ute i Östersjön, besöka det fantastiska snöhotellet i Kemi, bo i glasigloos i Ivalo och träffa tomten i Saariselkä. Eller varför inte fiska de mäktiga djuren Kungskrabba uppe i Kirkenes och samtidigt få chans att se norrsken?
Aktiviteter passar såväl för 10 personer som 180 personer.

Vin eller Champagneprovning

Vi lägger stor vikt vid att skapa en positiv atmosfär och ett trevligt umgänge under evenemanget!

Vinprovning eller Champagneprovning leds av Frédéric Hervier som är vinkännare och uppvuxen i en fransk vinodlarfamilj i Loire dalen. Ni får en underhållande och lärorik föreläsning om vinerna och dess historia medan ni umgås tillsammans med vänner och kollegor. Till vinerna serveras passande tilltugg till temat för dagen.

Vinprovning eller Champagneprovning designas utifrån gruppens intresse, kunskap eller önskemål.

Musikaktivitet

Skräddarsydda musikquiz för konferens, teambuilding eller AW. Upplevelsen i dessa quizar är som “Doobidoo” och “Så ska det låta”. De kör också klassiska pubquiz. Med musik från 60-talet och fram till idag, film- och TV-seriefrågor och många olika roliga tävlingsmoment, så att alla kan vara med, ser de till att ert event blir något utöver det vanliga.

Kanske vill ni att aftonen avslutas med dans?
Vi fixar det också.

Kontakta oss för priser och förslag

Kontakta gärna oss så berättar vi mer och kan ge ett prisförslag utifrån just ert arrangemang och önskemål.